خاموش شدن تلویزیون علت های مختلفی دارد که ما چند مورد از این خرابی ها را برای شما توضیح می دهیم. مهمترین علتی که می توان برای خاموش شدن تلویزیون های ال سی دی و ال ای دی سامسونگ می توان گفت فرسودگی بردهای تلویزیون می باشد که به دلیل چند سال کارکردن به وجود آمده است. سامسونگ سرویس مرکز تخصصی تعمیرات تلویزیون سامسونگ تعمیرات انواع مدل های مختلف تلویزیون سامسونگ را در محل انجام می دهد.
خاموش شدن تلویزیون مدل ۴۰D۶۹۶۰
این خرابی به این صورت است که تلویزیون هنگام کارکردن خاموش می شود و وقتی دوباره دکمه پاور را می زنیم چراغ جلوی تلویزیون شروع به چشمک زدن می کند ولی تلویزیون روشن نمی شود. این مشکل معمولا از مین برد تلویزیون می باشد و برد مین در اکثر موارد قابل تعمیر است. تعمیر تلویزیون در منزل انجام می شود و شامل سه ماه گارانتی می باشد.
خاموش شدن تلویزیون مدل ۴۰H۵۹۵۰
این مدل تلویزیون قبل از اینکه به طور کامل خاموش شوند هنگام کارکردن تصویر آنها قطع می شود و یا در بعضی از مواقع تصویر یک سایه سبز و یا قرمز پیدا می کند که این مشکل از مین برد تلویزیون می باشد و دلیل آن را می توان کارکرد چند ساله تلویزیون دانست. تعمیر برد مین در منزل امکان پذیر است و تعمیرات توسط افراد متخصص انجام می شود.
خاموش شدن تلویزیون مدل ۴۰F۵۹۵۰
در این مدل از تلویزیون ها خرابی نیز بیشتر از برد مین تلویزیون می باشد و احتمال خرابی برد پاور وجود دارد و خوشبختانه این برد ها قابل تعمیر هستند و تعمیر تلویزیون در منزل انجام می شود. تمامی تعمیرات شامل سه ماه ضمانت برای آسودگی از سالم بودن تلویزیون می باشد.
نوسان برق
یکی از دلایل مهم خاموشی ناگهانی تلویزیون نوسان برق می باشد که با بالا رفتن ولتاژ برق باعث آسیب دیدن برد های تلویزیون می شود نوسان برق باعث خرابی برد پاور می شود. بنابراین بهتر است که از اتصال مستقیم دوشاخه تلویزیون به برق خوداری کنید و از محافظ های برق استفاده کنید. در صورتی که تلویزیون براثر نوسان برق دچار خاموشی شد حتما دوشاخه برق را از پریز بکشید و با تعمیرگاه های مجاز تماس بگیرید.
تعمیر مشکل خاموشی تلویزیون سامسونگ
اولین قدم برای برای تعمیر تلویزیون پیدا کردن علت ایجاد خرابی می باشد. پس از اینکه مشخص شد که خاموشی به چه دلیل بوده است می توان اقدامات مورد نیاز را برای تعمیر انجام داد. معمولا یکی از خرابی ها در این مورد خرابی برد پاور می باشد که در تلویزیون های سری F و EH به دلیل فرسودگی برد به وجود می آید و در این موارد بهترین راه تعویض برد می باشد. یکی دیگر از مشکلاتی که باعث خاموشی تلویزیون می شود خرابی CPU تلویزیون می باشد که در بیشتر موارد عامل این خرابی استفاده از کابل HDMI نامرغوب یا خرابی دستگاه رسیور می باشد. در این خرابی در صورت موجود بودن CPU در بازار با تعویض قطعه مشکل برطرف می شود در غیر این صورت باید مین برد کامل تعویض شود.
مدار استند بای تلویزیون سامسونگ
مدار استند بای جهت تغذیه توان mcu و قطعات دیگر تلویزیون lcd در زمانی که تلویزیون خاموش است استفاده می شود وبه همین خاطر است که حالت استند بای نامیده می شود. در واقع تلویزیون به صورت کامل خاموش نشده است مگر اینکه کابل برق را جدا کرده باشید. به خاطر حالت استند بای در تلویزیون است که قادر هستید تلویزیون را روشن کنید. هنگامی که دکمه پاور روی کنترل از راه دور یا کلید موجود در تلویزیون را فشار می دهید سیگنالی به mcu فرستاده می شود که به mcu می گوید سیگنال راه انداز به powr ic بفرستید تا power fosfet ها شروع به فعالیت کرده و باعث روشن شدن تلویزیون می شود. مدار استند بای روی برد smps قرار دارد و به آسانی توسط ترانسفورمر سویچینگ کوچک خود قابل شناسایی است. ولتاژ عادی استندبای ۵ ولت dc می باشد. منبع تغذیه استندبای یک smps است و معمولا شامل pwm و mosfet که به صورت یکپارچه شده روی یک powe ic استندبای قرار گرفته اند ، ترانسفورمر سویچینگ ، دیود ثانویه، خازن های صافی ، مدار فیدبک و غیره می باشد. این مدار یک smps کاملا کار آمد است، در واقع کوچک است. یک smps داخل smps دیگر.
خاموش شدن ناگهانی تلویزیون سامسونگ به علت خرابی برد پاور
یکی دیگر از مواردی که باعث خاموش شدن تلویزیون می شود خرابی ic برد پاور تلویزیون می باشد که باید IC تعویض شود و خازن های اطراف IC نیز باید تعویض شود که خرابی تکرار نشود. روشن تست به این صورت که ابتدا شماره قطعه POWER IC که می خواهید روی آن آزمایش انجام دهید را پیدا کنید و پایه ولتاژ تغذیه آن را مشخص کنید. زمانی که پایه ولتاژ تغذیه POWER IC را پیدا کردید ، مولتی متر دیجیتال یا آنالوگ را روی مقیاس ولتاژ DC مناسب تنظیم کنید. پراب آزمایش قرمز را روی پایه ولتاژ تغذیه و پراب مشکی را روی زمین داغ (پایه منفی خازن اصلی) قرار دهید. به یاد داشته باشید تلویزیون باید به برق وصل باشد. باید قراتی که متناسب با ولتاژ مناسب آی سی پاور است را مشاهده کنید که معمولا بین ۱۶ تا ۲۰ ولت DC می باشد. اگر قرات صحیحی بدست آوردید می توانید فرض که همه قطعات تا این نقطه سالم هستند( یعنی پل دیود، فیوز ، مدار فیلتر EMI ، مدار START UP و غیره). اگر قرات نمایش داده شده صفر ولت یا ولتاژ پایینی است دلیل آن می تواند به خاطر تغییر اندازه مقاومت های START UP یا قطعی این مقاومت ها شده صفر ولت یا ولتاژ پایینی است دلیل آن می تواند با خاطر تغییر اندازه مقاومت های STRART UP یا قطعی این مقاومت ها باشد. برای پیدا کردن مقاومت STRAT UP از پایه ولتاژ تغذیه به عقب را دنبال کرده تا به مقاومت یا مقاومت های با اندازه بزرگی برسید که موجب می شوند ولتاژ از پایه مثبت خازن اصلی به پایه VCC ، POWERIC انتقال یابد.