مشکل Burn-in یا همان سایه افتادن روی نمایشگر OLED
سایه افتادن روی نمایشگر OLED، لکه های روی گوشی یا ماندن تصاویر بر روی نمایشگر ها با یک اصطلاح عامیانه در میان افراد رواج دارد که به آن بِرْن-این (Burn-in) گفته می شود. شاید به این فکر باشید که این مشکل فقط برای نمایشگر ها می باشد ولی بهتر است بدانید که این مشکل از زمان نمایشگرهای CRT تا تا پنل های دلبرای OLED همچنان مستدام می باشد.
امروزه بسیاری از گوشی ها مانند تلفن های هوشمند آیفون 10 از نمایشگر OLED تهیه شده اند و این صفحه نمایش OLED پیکسل 2 ایکس ال دارای مشکلات بسیار گسترده ای می باشد که در این بخش از مقاله به بررسی این مشکلات نمایشگر OLED خواهیم پرداخت و با نحوه ی جلوگیری از این مشکلات نیز به راحتی آشنا خواهید شد.
همانطور که میدانید با پیشرفت تکنولوژی کم کم صفحه نمایش تلفن های همراه نیز به نمایشگر های OLED تبدیل می شود و این موضوع علاوه بر مزایایی که دارد به همان میزان نیز ایراداتی دارد که توجه بسیاری از افراد را به خود جلب میکند.
در این بخش به تمامی این موارد خواهیم پرداخت تا در صورت مشاهده ی این مشکل با مطالعه ی این مقاله به راحتی بتوانید مشکل را رفع کنید.
چگونه از مشکل Burn-in یا همان سایه افتادن روی نمایشگر OLED جلوگیری کنیم؟
قابل ذکر می باشد که، پدیده Burn-in را شما زمانی مشاهده خواهید کرد که قسمتی از تصویر که قبلا در صفحه نمایش وجود داشت در همان جا باقی بماند و تصویر به صورت نیمه شفاف و صورت سایه باقی خواهد ماند و شما ان را شفاف نخواهید دید.
پدیده Burn-in یا همان پدیده سایه افتادن روی نمایشگر OLED معمولا زمانی بر روی تلویزیون یا صفحه گوشی رخ میدهد که یک محتوا برای طولانی مدت بر روی صفحه نمایش باقی بماند و هیچ حرکتی نداشته باشد.
حال بعد از اینکه متوجه شدید دلیل سایه افتادن روی نمایشگر OLED یا پدیده ی Burn-in چیست باید برای جلوگیری از این مشکل اقداماتی را انجام دهید:
- ابتدا باید سعی کنید از تصویر زمینه ثابت یا محتوای ثابت در روی دستگاه خود استفاده نکنید. شما به راحتی می توانید هر چند هفته یکبار تصویر زمینه را تعویض نمایید. تا جایی که از دستتان بر می آید قالب گرافیکی گوشی یا صفحه کلید خود را تعویض نمایید و تمامی آیکون های کوچک و ثابت گوشی را هر چند هفته یکبار جابه جا کنید.
امروزه شرکت هایی مانند سامسونگ که سابقه طولانی مدت در تولید نمایشگر های OLED دارند این موضوع را بهتر درک میکنند و در تمامی رابط های کاربری خود مانند دکمه های روی صفحه یا حالت نمایشگر (AOD) را به شکلی برنامه ریزی کرده اند که تا حدی نامحسوس حدود چند پیکسل جابجا می شوند تا مشکلی برای انها ایجاد نشود اما به طور مثال گوگل در پیکسل 2 ایکس ال این موضوع را رعایت نکرده است.
قالب ذکر می باشد که مشکل پیکسل 2 ایکس ال اکثرا به پنل P-OLED باز میگردد.
- مورد بعدی که برای جلوگیری از Burn-in نمایشگر OLED توصیه می شود عدم تنظیم نور نمایشگر روی بیشترین مقدار نمایشگر OLED می باشد. برای این موضوع توصیه می شود نور نمایشگر OLED را بر روی تنظیم خودکار تنظیم نمایید تا دستگاه در شرایط مختلف خودش دما را تنظیم کند.
شما به همین راحتی می توانید نور پس زمینه را در حالت خودکار تنظیم نمایید و تصویر زمینه و موارد ثابت را هر چند وقت یکبار تعویض نمایید تا از سایه افتادن روی نمایشگر OLED جلوگیری کنید.
آیا شما تا به حال موبایلی با نمایشگر OLED داشته اید؟ مشکل Burn-in تا به حال برای شما روی داده است؟ قابل ذکر می باشد که شما به راحتی می توانید تنها با رعایت موارد ساده ای این مشکل را رفع کنید. برخی از اشتباهات رایج می باشد که شما را با این مشکلات روبرو می کند و راه حل رفع این مشکلات نیز بسیار ساده می باشد.
حال گاهی ممکن است این مشکل کمی پیشرفته تر باشد و شما را آزار دهد برای رفع این مشکل بهتر است از متخصصان مربوطه درخواست کمک کنید تا در بهترین شرایط مشکل شما را رفع کنند.