امروزه در بسیاری از خانه ها به منظور شستشوی ظروف از ماشین ظرفشویی استفاده می شود که علت اصلی آن، عدم داشتن وقت و یا علاقه شخص به شستشوی ظروف کثیف می باشد. لذا به همین جهت استفاده از ماشین های ظرفشویی علاوه بر این که زمان زیادی را از کاربر نمی گیرد، نتایج بهتری نیز در شستشوی ظروف بدست می آید.
اما نکته قابل توجه این است که ماشین های ظرفشویی نیز همچون بسیاری از وسایل و لوازم الکتریکی که در منزل مورد استفاده قرار می گیرند از اجزای بسیاری تشکیل یافته و هر زمان امکان بروز نقص و اختلال در نحوه عملکرد آن ها وجود دارد. لذا ممکن است در زمانی که شخص نیاز بسیار زیادی به دستگاه ظرف شویی دارد، این ایرادات بروز یافته و مانع از عملکرد صحیح دستگاه شوند.
تصور کنید در زمان های خاص و به خصوص مانند مهمانی ها، دستگاه ظرفشویی دچار نقص شده و فرایند آبگیری را به خوبی انجام ندهد. همین موضوع می تواند در شستشوی ظروف مشکل ایجاد کند.
بروز چنین مشکلات و ایراداتی در دستگاه های ظرفشویی نیاز به تعمیر سریع آن دارد و نباید اجازه دهید این مشکل برای مدت طولانی باقی بماند. به همین جهت در طی توضیحات و مطالب ذکر شده در زیر به بررسی تمامی عواملی که می تواند در عدم آبگیری دستگاه نقش داشته باشند پرداخته شده است که قطعا آگاهی یافتن از آن ها می تواند برای کاربران مفید واقع شود.
مهم ترین توصیه ای که باید قبل از انجام هر کاری به آن توجه داشته باشید این است که اگر دانش و مهارتی در زمینه تعمیرات دستگاه های ظرفشویی سامسونگ ندارید حتما از افراد خبره و متخصص کمک بگیرید.. زیرا به جهت تست و باز کردن اجزا و قطعات ذکر شده زیر باید فردی آشنا به امور فنی ظرفشویی اقدام کند.
شلنگ و شیر ورودی آب ماشین ظرفشویی سامسونگ
همان طور که می دانید در دستگاه های ظرف شویی به منظور هدایت آب به داخل محفظه شستشوی آن از یک شلنگ و همچنین شیر به جهت کنترل میزان ورود آب و قطع و وصل کردن آن استفاده می شود. لذا شیر تامین آب و همچنین شلنگ متصل به آن یکی از مهم ترین مواردی می باشد که در احتمال ایجاد مشکل عدم آبگیری دستگاه نقش مهمی دارد.
لذا یکی از ابتدایی ترین اقداماتی که باید به جهت پیدا کردن عامل اصلی این مشکل انجام دهید، کنترل و تست سلامت شلنگ و همچنین شیر تامین آب دستگاه می باشد.
باید توجه داشته باشید که در حین بررسی شیر و شلنگ ورودی آب به دستگاه حتما مسیر شلنگ را به خوبی بررسی کرده تا هیچ گونه پیچ و خم شدید در آن وجود نداشته باشد و در مسیر ورودی آب مانعی سد راه آب نشده است. همچنین از باز بودن شیر آب اطمینان حاصل کرده و میزان فشار آب ورودی را بررسی نمایید. زیرا شیر برقی موجود در داخل دستگاه به میزان فشار آب ورودی برای عملکرد صحیح خود نیازمند است.
نکته لازم به ذکر این است که بسته به محل قرارگیری و نصب ماشین ظرفشویی ممکن است شیر و شلنگ ورودی آب در جای یکسانی نباشد اما معمولا زمانی که دستگاه کنار سینک ظرفشویی نصب شده باشد، شیر و شلنگ ورودی آب در زیر سینک ظرفشویی قرار گرفته اند.
شیر برقی آب ماشین ظرفشویی
پس از این که شیر و شلنگ تامین آب ورودی را بررسی و تست کردید و هیچ گونه مشکلی در آن ها وجود نداشت، معمولا بهترین گزینه جهت بررسی و تست آن شیر برقی دستگاه می باشد که وظیفه آن هدایت آب به داخل محفظه شستشو می باشد و به همین علت از اهمیت بسیار بالایی در آبگیری کردن دستگاه دارد.
شیر برقی تعبیه شده در دستگاه های ظرفشویی سامسونگ به راحتی قابل مشاهده نیست و به منظور مشاهده و بررسی سلامت آن باید قسمتی از اجزای دستگاه را باز کنید. شیر برقی دستگاه در قسمت پایین درب و زیر پنل جلوی درب قرار دارد که به همین منظور باید ابتدا پنل موجود روی درب را باز کرده و سپس پنل پایینی را با کنید تا بتوانید به آن دسترسی داشته باشید.
این شیر برقی وظیفه مهمی داشته و به جهت تنظیم کارکرد آن از چند قطعه مانند شناور، سنسور و تایمر استفاده می شود که زمان بندی عملکرد آن را تعیین می کنند. همچنین شیر برقی دستگاه دارای دو سیم برق بوده و دو شلنگ آب به آن متصل می باشند که از طریق یکی از آن ها آب به داخل شیر وارد شده و از طریق شلنگ دیگر، آب به داخل محفظه شستشو هدایت می شود.
ابتدایی ترین کار به جهت تست سلامت شیر برقی این است که از وجود جریان برق در آن اطمینان حاصل کنید و به همین منظور باید از یک مولتی متر استفاده شود که تنها کافی است سره مولتی متر را به سلونید های شیر متصل کنید تا از وجود جریان در آن اطمینان بدست آورید. لذا در صورتی که جریان برق در شیر وجود داشت اما دستگاه آب گیری نکرد به منظور معیوب بودن شیر برقی می باشد و باید حتما تعویض شود.
اما چنانچه جریان برقی به داخل شیر برقی انتقال نمی یابد به احتمال بالا یکی از قطعات تایمر، شناور یا برد الکترونیکی دارای نقص می باشد و همین موضوع سبب عدم آبگیری مناسب دستگاه می شود.
نکته مهمی که در در حین بررسی شیر برقی باید به آن توجه داشته باشید این است که در داخل شیر های برقی ماشین ظرفشویی از فیلتر هایی به منظور جلوگیری از ورود ناخالصی ها و املاح به داخل محفظه شستشو استفاده می شود که گاهی ممکن است این فیلتر توسط همین املاح مسدود شده و مانع از آبگیری دستگاه شود.
شناور و سوئیچ های شناور دستگاه ظرفشویی
شناور از جمله قطعاتی می باشد که در داخل ظرفشویی به منظور کنترل شیر ورودی و ارسال سیگنال های قطع و وصل جریان آب به شیر تعبیه شده است و وظیفه اصلی آن تعیین سطح مناسب آب به جهت شستشوی ظروف کثیف است.
شناور قطعه پلاستیکی می باشد که شبیه به گنبد بوده و به نوعی می تواند سیگنال قطع جریان ورودی آب را در زمان مناسب به شیر ارسال نماید. در واقع به دلی چگالی کم و وزن پایین این قطعه، در زمانی که آب در داخل محفظه بالا می آید، این قطعه نیز همراه با آب به سمت بالا حرکت می کند. لذا در زمانی که آب به مقدار کافی بالا آمد، شناور با درگیر کردن سوئیچ خود، سبب ارسال سیگنال قطع جریان آب به شیر برقی می شود.
لذا در صورتی که دستگاه به طور مناسب و نرمال آبگیری نمی کند باید شنور را به خوبی بررسی نمایید زیرا برخی مواقع وجود املاح و آشغال های ظروف سبب گیر کردن شناور شده و مانع از پایین آمدن آن می شوند و به این ترتیب شیر برقی کار نمی کند.
اگر مشکل شناور از بابت گیر کردن توسط املاح و مواد غذایی نبود به احتمال بالا قطعه سوئیچ آن آسیب دیده است و نیاز به تعویض خواهد داشت.
سوئیچ قفل درب ماشین ظرفشویی
امروزه در دستگاه های ظرف شویی امکانات و ویژگی های متعددی وجود دارد که سبب تمایز آن ها با مدل های قدیمی آن می شود. یکی از ویژگی هایی که موجب عملکرد و مزیت بهتری برای این دستگاه ها می شود، وجود سوئیچ های قفل در بین درب دستگاه می باشد که به نوعی باز یا بسته بودن آن را تعیین می کنند.
همان طور که می دانید در صورتی که درب دستگاه باز باشد و دستگاه ظرفشویی شروع به آبگیری و شستشوی سیستم شستشوی ظروف بکند، آب از داخل محفظه نشت کرده و موجب کثیف شدن محیط خارج نیز می شود. به همین منظور برای این که دستگاه ظرف شویی در زمان هایی که درب دستگاه هنوز بسته نشده است شروع به کار نکند از سوئیچ ها استفاده شده است.
لذا تا زمانی که کاربر درب را به طور کامل نبندد ماشین شروع به فعالیت و آبگیری نخواهد کرد. بنابراین در صورتی که سوئیچ های درب ماشین ظرفشویی دچار نقص شده و به خوبی عمل نکنند، امکان دارد در صورتی که درب بسته باشد، سوئیچ ها سیگنال بسته شدن آن را صادر نکنند و همین موضوع سبب عدم آبگیری کردن دستگاه شود.
به همین جهت برای رفع مشکل سوئیچ ها ابتدا باید از سلامت آن ها اطمینان داشت. یکی از روش های ساده برای تست سوئیچ ها استفاده از مولتی متر می باشد. سره مولتی متر را به سوئیچ های درب متصل کنید و در صورتی که صفحه نمایش مولتی متر جریانی را نشان ندارد به منظور معیوب بودن سوئیچ مورد نظر است و باید حتما تعویض شود.
تایمر یا برد الکترونیکی دستگاه ظرفشویی
یکی از قطعات بسیار مهم در داخل ماشین های ظرفشویی وجود دارد، تایمر و یا برد الکترونیکی می باشد که وظیفه آن ها کنترل و مدیریت کارکرد قطعات و اجزای مختلف دستگاه می باشد. لازم به ذکر است که تایمر در مدل های قدیمی استفاده شده است اما در مدل های امروزی و به روز ظرفشویی از برد الکترونیکی برای مدیریت سیستم و مراحل دستگاه استفاده می شود.
لذا با توجه به این که مدیریت و کنترل تمامی مراحل کارکرد های قطعات و اجزای دستگاه توسط برد الکترونیکی یا تایمر کنترل می شود، به همین جهت ممکن است در ارسال سیگنال شروع به آبگیری دارای نقص و ایراداتی باشند و همین عامل موجب عدم آبگیری دستگاه برای شستشوی ظروف شود.
بنابراین اگر این قطعه ها دارای خرابی و ایراد باشند، نمی توان انتظار عملکرد صحیح از ماشین ظرف شویی را داشت. البته لازم به ذکر است که بروز نقص در کارکرد برد و تایمر احتمال بسیار کمی دارد و اغلب تعمیرکاران بررسی این قطعات را در اولویت های آخر خود قرار می دهند.
اما اگر این قطعات معیوب باشند باید از یک تعمیرکار یا تکنسین حرفه ای به منظور تعویض این قطعات کمک بگیرید که اغلب دارای هزینه های بالایی است زیرا قیمت برد الکترونیکی نسبت به سایر قطعات بالا بوده و نیاز به پرداخت هزینه بیشتری می باشد.
علت متوقف نشدن آبگیری ماشین ظرف شویی چیست ؟
گاهی مواقع ممکن است برای برخی کاربران، مشکل آبگیری معکوس باشد و دستگاه بدون توقف و به صورت یکسره شروع به آبگیری کند که همین موضوع نیز از ایرادات بسیار بزرگ بوده و نیاز به بررسی عوامل و توضیح نکات بسیاری می باشد اما در حالت کلی می توان علت اصلی بروز چنین مشکلی برای دستگاه ظرفشویی را بسته به عوامل ذکر شده زیر دانست.
- ممکن است علت اصلی آبگیری بدون توقف در ماشین به دلیل معیوب بودن شیر برقی دستگاه باشد. وجود ایرادات و نقص در این شیر می تواند در هدایت و کنترل آب ورودی به داخل محفظه شستشو خلل ایجاد کند و با آبگیری بیش از حد محفظه شستشو، نشتی آب اتفاق بیافتد.
- عامل دیگر آبگیری بی وقفه در دستگاه های ظرف شویی می تواند معیوب بودن شناور و همچنین سوئیچ موجود در آن باشد. این احتمال وجود دارد که شناور دستگاه در کف محفظه گیر کرده باشد و همراه با آب بالا نیاید و به همین علت آبگیری متوقف نشود. همچنین گاهی معیوب بودن سوئیچ نیز می تواند مشکل مشابهی را به وجود آورد.
- برد الکترونیکی نیز می تواند در صورت خرابی، سیگنال متوقف شدن آبگیری را برای شیر برقی ارسال نکند و همین عامل موجب افزایش سطح آب در داخل محفظه شستشو شود.
در نهایت با توجه به موارد و نکات بسیار مهم کلیدی که در قسمت فوق به آنها اشاره شد باید توجه داشته باشید که عدم آب گیری کردن و یا آبگیری بیش از حد دستگاه مشکل بسیار مهم و جدی بوده و دلایل کاملا فنی را دارند.
بنابراین اگر هیچ گونه تخصص و مهارتی در تعمیر ماشین ظرفشویی های سامسونگ ندارید بهتر است که حتما با نمایندگی های تعمیرات سامسونگ سرویس تماس حاصل کنید تا بهترین و مجرب ترین تعمیرکاران و تکنسین ها به منظور رفع مشکلات دستگاه به محل مورد نظر شما اعزام شوند.
ارسال دیدگاه